Uncategorizedserre tuinkamer

Wanneer je wat extra leefruimte aan huis wilt creëren, langer wilt genieten van jouw tuin of wat meer schaduw wilt creëren, dan is een veranda, serre of tuinkamer de beste keuze voor jou. Alle drie worden geplaatst in de tuin, zodat jij net wat meer plek hebt om het hele jaar door van jouw tuin te genieten. Maar wat is een serre, wat is een veranda en wat is een tuinkamer nu precies? De begrippen worden vaak door elkaar gebruikt. Om ervoor te zorgen dat jij weet welke verbouwing de beste keuze is voor jou, leggen we hieronder de verschillen uit.

Wat is een veranda?

Een veranda wordt ook wel een overkapping genoemd, ze zijn namelijk hetzelfde. Er wordt een dak in de tuin geplaatst waar vaak een tafel en wat stoelen onder staan. Het materiaal is verschillend en wordt vaak gekozen aan de hand van voorkeur van de klant. Een veranda is alleen het dak zonder de muren, waar je onder kan zitten. Het beschermt je tegen de regen of zorgt voor wat meer schaduw in de tuin. Omdat er geen muren onder een veranda zitten, ben je niet beschermt tegen de kou of wind.  Het is mogelijk om van jouw veranda een tuinkamer te maken als je deze muren toch wilt hebben. Er wordt dan een glazen wand tussen de veranda en de grond geplaatst.

wat is een veranda

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een overkapping die volledig afgesloten is of afgesloten kan worden. Er wordt hiervoor vaak gebruik gemaakt van glazen wanden die volledig open kunnen worden gezet. Hierdoor wordt het een losse kamer in jouw tuin. Deze kamer kan, net als een veranda, overal in de tuin geplaatst worden. Het is mogelijk dit vast te maken aan het huis, maar je kan er ook voor kiezen deze midden in de tuin te plaatsen. Een tuinkamer is niet geïsoleerd en houdt daarom alleen wind en regen tegen. Wanneer je ook tegen de kou beschermt wilt zijn moet je kiezen voor een serre.

veranda tuinkamer

Wat is een serre?

Een serre is een aanbouw aan het huis op de begane grond. De kamer wordt hierbij vast aan het huis gemaakt en de muur aan het huis wordt doorbroken. Je huis wordt dus een stuk aangebouwd aan de kant van jouw tuin. Door ook daar gebruik te maken van glazen deuren of ramen zorgt een serre voor een open uitstraling. Een serre wordt goed geïsoleerd zodat er geen kou erdoorheen kan komen en jij ook in de winter hiervan kan genieten. Een serre en tuinkamer worden vaak vergeleken, omdat beide geplaats worden in de tuin.

wat is een serre

Wat zijn de verschillen?

Een veranda kan worden uitgebreid naar een tuinkamer, door muren (meestal glazen wanden) toe te voegen. Het verschil tussen een veranda en tuinkamer zit dus echt alleen in het gebruik van muren of een scheidingswand. Het verschil tussen een veranda en serre is ontzettend groot. Een veranda wordt gebouwd zonder muren door te breken en is daarom niet te vergelijken met een serre.

Het verschil tussen een serre en tuinkamer zit het hem in het feit dat een serre aan het huis vast zit en een tuinkamer los zit. Een serre is een uitbouw aan het huis en een tuinkamer een losse kamer. Nog een verschil tussen een serre en tuinkamer is dat een tuinkamer niet geïsoleerd is. Een tuinkamer bestaat alleen om eventuele wind en regen tegen te houden. Het is niet besteld tegen kou.

De beste keuze voor jou

Om de juiste keuze te maken, moet je vooral kijken naar het doel van deze aanbouw. Wil je je huis groter maken met een open blik op de tuin? Dan is het handig om voor een serre te kiezen. Doordat dit goed is geïsoleerd heb jij een extra aanbouw aan jouw huis. Deze verbouwing kost wel meer tijd en geld doordat een muur moet worden opengebroken. Wanneer je (bijna) hetzelfde effect van een serre wilt creëren, maar minder budget hebt kies je voor een tuinkamer. Wil je alleen beschermd zijn tegen de regen of wil je een extra stukje schaduw? Kies dan voor een veranda, die ook nog eens het goedkoopste van de drie is.