Aluminium overkapping

Bent u al jaren aan het dromen van een eigen overkapping, maar weet u niet waar te beginnen? Kies dan voor een overkapping van De goedkoopste Veranda. Bij ons zult u zeker geen spijt krijgen van uw investering. Dit komt omdat wij alleen topkwaliteit producten leveren! Zo heeft u er het hele jaar door plezier van en heeft het verder weinig onderhoud nodig. Op deze pagina vertellen we u meer over de verschillende soorten en de voordelen van een aluminium overkapping.

Offerte aanvragen
verschil met veranda en overkapping

Soorten aluminium overkapping

Als u er zeker van bent dat het een aluminium overkapping wordt, is de eerste stap eigenlijk al voltooid. U kunt nu kiezen welk type overkapping u het mooiste vindt. Om het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we hieronder al enkele modellen uitgewerkt. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen in onze showroom voor nog meer creatieve ideeën. Hier staan allerlei voorbeelden van aluminium overkappingen die wij gemonteerd hebben bij klanten. Het wil daarom niet zeggen dat iets niet mogelijk is, als het niet op de website staat. Heeft u unieke ideeën voor uw aluminium overkapping, dan horen wij die graag!

Glazen schuifwand: indien u houdt van een overkapping waar veel licht naar binnen schijnt, is de glazen schuifwand misschien een optie! Het is als extra optie mogelijk handgrepen erop te laten monteren. Zo kunt u de losse panelen gemakkelijk open/dicht schuiven. Doordat het gemaakt is van glas, kunt u vanuit binnen de overkapping uw tuin bewonderen. Wel is het verstandig iets van een tochtstrip te plaatsen aan de onderzijde, zodat de kou grotendeels buiten blijft.

Open overkapping: vindt u het niet erg om af en toe in een frisse wind te zitten, dan is de open overkapping iets voor u. Het is een stuk goedkoper dan het vorige voorbeeld, maar dat betekent zeker niet dat het geen kwalitatieve optie is.

Voordelen van een aluminium overkapping

Het kopen van een aluminium veranda kent veel voordelen, die zich een voor een zullen laten gelden. Welke voordelen dit precies zijn, hebben we hieronder voor u uitgewerkt.

  • IJzersterk materiaal: aluminium is een licht, maar tegelijkertijd stevig materiaal. Zo is het 50% lichter dan bijvoorbeeld ijzer. Doordat de monteurs minder lang nodig hebben om hem te plaatsen, zal de prijs lager uitvallen. U hoeft zich echter geen zorgen te maken om de kwaliteit.
  • Levensduur: de gemiddelde levensduur van een aluminium overkapping ligt tegen de 30 jaar. Wat voor een overkapping langer dan gemiddeld is. Als u bijvoorbeeld kijkt naar een houten overkapping, ziet u dat deze maar tot de 15 jaar meegaat. Een aluminium overkapping heeft ook verder geen onderhoud nodig. Doordat dit materiaal niet kan roesten, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over eventuele roestplekken.
  • Vertoning: over ongemakken zoals verkleuring hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit materiaal kan namelijk heel erg goed tegen Uv-straling en hitte. Hierdoor zullen de aluminium stukken van uw overkapping nauwelijks van kleur veranderen. Tevens geeft het een moderne look, waardoor het een toegevoegde waarde kan zijn voor iedere tuin!
  • Buitenleven: door deze overkapping is het mogelijk onder iedere weersomstandigheid buiten te zitten. Wij raden u wel aan om per seizoen rekening te houden met de weersomstandigheden. Zo is het slim in de zomer een airco te installeren, maar in de winter weer juist een verwarmingselement te nemen onder de overkapping van aluminium.
  • Gezondheid: doordat je door de aluminium overkapping langer buiten kunt zitten, gaat je gezondheid erop vooruit. In de frisse buitenlucht krijg je vitamines binnen die bijdragen aan een betere gezondheid voor je lichaam. Daarnaast kun je ook alle spullen gewoon buiten laten staan als de weersomstandigheden in jouw tuin minder worden, waardoor je de volgende dag meteen weer kunt gaan zitten.

Milieu: aluminium is recyclebaar. Hierdoor is het ook nog eens goed voor het milieu. Mocht u in de toekomst toe zijn aan een nieuwe toevoeging, kan dit materiaal gemakkelijk worden afgebroken

Bekijk onze terrasoverkappingen

Overkapping bestellen & afspraak maken

Zoals al eerder vermeld, kunt u op onze website gemakkelijk contact met ons opnemen waarna een collega u zo goed mogelijk zal helpen. Heeft u een keuze kunnen maken? Dan plaatst u deze in uw winkelmand en vraagt daarna een offerte aan. Onthoud tijdens het bestellen dat er veel meer mogelijk is dan u denkt. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

In goede handen bij de goedkoopste Veranda!

Wij begrijpen als geen ander dat het plaatsen van een aluminium overkapping niet iets is waar u snel een beslissing over heeft gemaakt. Wij bieden u daarom zelfs na het plaatsen nog een hoogwaardige service en zullen altijd voor u klaar staan! De prijs zal bij ons altijd in verhouding staan met de kwaliteit die wij leveren. Lukt het thuis niet of zijn er andere zaken die niet duidelijk zijn? Kom gerust eens langs in onze showroom. Hier kijken we samen met u naar het probleem en helpen we u door het hele proces heen.