Betontegels voor in uw tuin

De traditionele betontegel voor buiten is ontzettend veelzijdig en daarbij ook nog eens geschikt voor verschillende toepassingen. Het maakt niet uit of u de tegels wilt gebruik voor een pad, stoep of eventueel voor een mooi terras. Deze betontegels in uw tuin passen vrijwel overal bij. Voorheen was het gebruikelijk dat de betontegels in een beperkt aantal kleuren kwam. Tegenwoordig is dit anders. Je kunt nu namelijk de betontegel in diverse afmetingen en kleuren krijgen. Ondanks dat er nu een breed scala aan kleuropties is, blijven de standaard lichtgrijze betontegel nog steeds de meest populaire keuze. Daarbij zijn de betontegels in verschillende formaten verkrijgbaar, zoals 30×30, 50×50, 60×40, 60×60 en 100×100.

Offerte aanvragen

Kiezen voor betontegels met of zonder facet

Wanneer je ervoor kiest om betontegels aan te schaffen, kun je kiezen voor een betontegel met of zonder facet. Een facet betekent dat de randen van de betontegel zijn geslepen. In het dagelijks leven kom je deze betontegels met facetrand regelmatig tegen. Dit komt doordat deze tegels vaak worden gebruikt om bijvoorbeeld een stoep aan te leggen. Wanneer een betontegel geen facet heeft, betekent dat dus dat de tegel een rechte afwerking heeft. Dit zorgt voor een strakkere uitstraling. Dit zorgt er tevens ook voor dat de tegels beter op elkaar aansluiten. De keuze tussen betontegels met of zonder facet is van groot belang voor uw tuin, aangezien dit bepaalt hoe de bestrating eruit zal zien. Het is ook handig om te weten dat betontegels zonder facet over het algemeen prijziger zijn dan tegels met facet.

Onze diensten

Tuinkeur

Tuinrenovatie

Tuinonderhoud

Tuinontwerp

Betontegels met kleur

Tegenwoordig zijn betontegels niet langer beperkt tot de traditionele lichtgrijze kleur, zoals we die gewend zijn. Betontegels kopen, kunt u nu ook in een hoop verschillende kleuren. Wanneer u op zoek bent naar een levendige en kleurrijke tuin, dan zijn gekleurde betontegels een perfecte aanvulling. Steeds meer mensen kiezen voor deze variant van betontegels, vanwege zijn duurzaamheden. Ook gemeentes kiezen er daarom voor om deze betontegel te kopen voor stoepen en schoolpleinen. Deze betontegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn voor de bestrating. Naast het strakke ontwerp van de betontegels voor buiten, dat zorgt voor een moderne uitstraling, zorgen de betontegels er ook voor dat het regenwater snel wordt afgevoerd uit uw tuin.
Meer over onze hoveniers

Klinkers en stenen als bestrating

Bent u van plan om een nieuw terras of een nieuwe oprit aan te leggen met behulp van stenen of klinkers? Bij De Goedkoopste Veranda bieden wij een uitgebreide selectie aan stenen en klinkers. U heeft de keuze uit verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte klinkers of stenen die passen bij uw tuinontwerp.

Het voornaamste voordeel van klinkers is dat ze budgetvriendelijk zijn in vergelijking met andere bestrating. Echter kan het onderhoud van klinkers een uitdaging zijn. Zo kan er bijvoorbeeld onkruid ontstaan tussen de smalle voegen tussen de klinkers. Iets wat vervelend en tijdrovend kan zijn om te verwijderen.

Betonklinkers

Betonklinkers worden voorzien van een beschermende laag van mineralen. Deze laag zorgt ervoor dat de klinkers hun oorspronkelijke kleur behouden en daardoor ook minder snel beschadigd raken. Betonklinkers die getrommeld zijn, hebben een meer ruwe en natuurlijk uitstraling ten opzichte van niet-getrommelde klinkers. Daarbij bestaan er speciale klinkers die zorgen voor een efficiënte afvoer van regenwater. De klinkers blijven minder lang nat en laten het water makkelijk in de grond trekken.

Betonklinkers zie je vaak terug bij bestratingen zoals opritten of terrassen. Ze worden gemaakt op basis van zand, cement en grind. Dit zorgt er voor dat de klinkers extra stevig zijn. De Goedkoopste Veranda biedt u een ruime keuze aan verschillende betonklinkers.

veranda materiaal hout

Soorten betonklinkers

Wij bieden bij De Goedkoopste veranda betonklinkers aan in verschillende vormen, maten en kleuren. De meeste voorkomende formaten zijn toch wel: het kleiformaat, dikformaat en het waalformaat. Daarbij komen deze klinkers ook in een groot aantal verschillende kleuren. Een combinatie van schillende kleuren is daarbij ook mogelijk. Zo kunt u uw eigen legpatroon creëren in uw tuin.

In de loop der jaren heeft de kwaliteit van gekleurde klinkers aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Tegenwoordig wordt de kleurstof gemengd met cement, wat uiteindelijk resulteert in een langduriger kleurbehoud. Om ervoor te zorgen dat de klinkers zowel kleurvast als slijtvast zijn, worden ze voorzien van een beschermende laag van mineralen. Bovendien is het ook nog mogelijk om de klinkers te trommelen. Dit wil zeggen dat kleine stukjes van de hoeken en randen worden afgevlakt doordat de klinkers met elkaar worden geschud. Deze techniek zorgt voor een ruwe, verouderde en authentieke uitstraling.

Betontegels of betonklinkers

Het maakt niet uit welke keuze u kiest. Het gaat er vooral om welke stijl het best past in uw tuin. Vindt u het mooier om betontegels buiten in uw tuin te plaatsen in plaats van betonklinkers, dan kunt u natuurlijk het beste betontegels kopen. Vindt u betontegels in uw tuin minder mooi dan betonklinkers. Dan wordt het aangeraden om betonklinkers te kopen. Wat uw keuze ook wordt, wij helpen u graag bij het adviseren van de juiste formaten en kleuren.